Cele mai neobişnuite alergii sexuale

Posted: Decembrie 7, 2010 in bursuLACHE

• Femeile cu alergie la lichid seminal ar trebui să poarte o trusă cu adrenalină injectabilă pe care şi-o pot administra singure în eventualitatea unei reacţii alergice, susţin cercetătorii americani

Sexul chiar poate fi o experienţă fatală, avertizează medicii ginecologi, dermatologii şi specialiştii în imunologie. Aproximativ 5 la sută dintre femei suferă de alergie la lichid seminal. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Colegiul de Alergologie, Astm şi Imunologie din Philadelphia. Oamenii de ştiinţă au analizat cazurile a 1.073 de femei în ceea ce priveşte reacţiile de natură alergică ce pot apărea după un raport sexual. La 5% dintre participantele la studiu s-a observat o formă de alergie care se manifesta atunci când întreţineau raporturi intime cu un singur partener sau cu toţi partenerii.

„Este o afecţiune destul de rar întâlnită. Pacientele acuză senzaţie de usturime, mâncărime, durere, iar zona vaginală este roşie şi umflată”, spune medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu. Specialistul completează că această stare de alergie poate apărea şi atunci când alimentele mâncate sunt extrem de picante. „Preparatele chinezeşti sau cele picante modifică Ph-ul lichidului seminal, iar femeia, după actul sexual, poate acuza aceleaşi stări”, precizează dr. Dumitrescu.
Mai mult, ginecologul Gabriel Lemnete spune că reacţia de tip alergic poate apărea şi pe fond psihic. „Femeile care sunt alergice la spermă au multe alte alergii. În plus, atunci când femeia nu suferă de vreo patologie, deja existentă la nivelul vaginului, există şi posibilitatea apariţiei alergiei pe sistem nervos. Pacientele acuză mâncărimi pe tot corpul, nu mai pot respira, se umflă, dar nu din cauza lichidului seminal”, explică dr. Lemnete. Medicul adaugă că reacţiile alergice de acest tip pot apărea şi atunci când bărbatul suferă de o afecţiune urinară.

Alergia la prezervative, mai des întâlnită la bărbaţi

Medicul Ruxandra Dumitrescu spune că printre cele mai simple tratamente pentru combaterea alergiei la spermă se numără compresele din ceai de pelin sau gălbenele, care se aplică local. „Problemele apar atunci când există compatibilitate între cei doi. Contacte sexuale neprotejate nu prea pot avea, iar conceperea unui copil este cam dificilă”, menţionează dr. Dumitrescu. Medicii alergologi şi imunologi spun că în România nu există un tratament exclusiv pentru această afecţiune. „Este extrem de rar întâlnită. Nu am auzit de un tratament de imunizare exclusiv pentru această problemă”, spune dr. Adriana Tudose, de la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, medic specialist Alergologie şi Imunologie.

Cercetătorii americani susţin că femeile cu alergie la lichid seminal ar trebui să poarte o trusă cu epinefrină injectabilă pe care şi-o pot administra singure în eventualitatea unei reacţii. Epinefrina (adrenalina) este principalul tratament în reacţiile alergice.

Persoanele care folosesc prezervativ şi acuză dureri în timpul actului sexual pot fi alergice la prezervativ, spun dermatologii. Aceste alergii, care apar în primă fază sub formă de mici iritaţii, netratate duc la apariţia eczemelor. Principalul vinovat în declanşarea eczemelor de contact este latexul. „Persoanele care sunt alergice la prezervativ sunt alergice şi la îmbrăcămintea care conţine poliester, iar în acest caz este recomandată îmbrăcămintea din bumbac”, spune prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.

Pentru această alergie se recomandă schimbarea mărcii sau a aromei, deoarece tratamentul este mult mai costisitor.

Alergia la sărut, cauzată de mâncare

Persoanele care au alergii severe la anumite alimente pot avea o reacţie adversă în urma unui sărut. Un sărut poate provoca chiar decesul, dacă unul dintre parteneri tocmai a mâncat ceva la care celălalt este alergic. Lucrurile sunt şi mai grave la adolescenţi, susţin medicii, deoarece întreaga lor viaţă socială poate fi compromisă. Mai mult, tinerii încă nu şi-au dezvoltat abilitatea de a trece peste orice, doar pentru a fi ei în siguranţă.

Anunțuri
Comentarii
  1. MANUEL MANUELA spune:

    eu cand fac sex cu mana imi iasa o ciupearca pe cap si imi provoaca diarieeeee. sunt mare prost.

  2. sex shop spune:

    place comentariul lui manuel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s