Noua motive pentru a insela

Posted: Decembrie 17, 2009 in bursuLACHE

Semnele infidelitatii le-am prezentat saptamana trecuta. Azi voi vorbi despre cele noua motive des invocate ca fiind la baza infidelitatii. Impreuna, formeaza ceea ce eu numesc „trusa”, pe care orice femeie ar trebui sa o cunoasca si sa o aiba in dotare.

Mi-am pus intrebarea daca toti cei care au o anumita predispozitie astrologica – deci nativa, din nascare ajung in mod automat sa insele. Nu este o ipoteza care sa se confirme in toate cazurile, deci nu este o regula si de aceea, de multe ori, sunt doar coautori ai adulterului. Ispitele apar in calea tuturor, fie barbati, fie femei, dar nu toti ajung sa fie infideli. Atunci insa cand partenerul tau are deja un temperament mai „avid” de afectivitate si tu nu raspunzi exact celor mai intense nevoi afective, erotice sau mentale (caci inca mai sunt iubiri platonice, o spun cu toata certitudinea) ale sale, cu greu va putea sa ramana fidel, pentru totdeauna, relatiei voastre. Doar sa fie un ghinionist irecuperabil… Iar a treia persoana apare la momentul potrivit intr-un ciudat joc al destinului.

Iata cateva din situatiile care le-am intalnit in motivele invocate de cei care isi insala partenerul:

1. Plictiseala

As spune ca acesta este cel mai des intalnit motiv la oamenii care insala desi nu este exprimat fatis. E greu sa mentii acelasi nivel pe tot parcursul relatiei. Lucrurile incep in forta, apoi se aseaza si apoi amandoi realizati care e viata reala. Din practica analizei cuplurilor care se separa sau divorteaza, am constatat ca acelea care au o relatie foarte intensa la inceput sunt cel mai predestinate sa ajunga in acesta situatie. Cand intalnesti pe altcineva, excitarea initiala a unei noi relatii te ia prin surprindere. Retrairea acelor clipe minunate in care ai atatea de descoperit despre partener sunt un puternic excitant, cu atat mai intens cu cat face o nota discordanta cu o relatie care lancezeste.

2. Dependenta

La prima vedere, inselaciunea pare un comportament care semnifica independenta. Aceasta ar putea fi interpretat ca faci ce vrei, atunci cand doresti. Dar mai repede cred ca inselaciunea este un comportament dependent. Un infidel este dependent, deoarece nu este suficient de puternic pentru a se rupe de cel cu care este in prezent pentru a fi cu noua persoana. Iar cei care permanentizeaza acest obicei, fara a se separa de partenera „oficiala” dau intr-un fel dovada unei slabiciuni de caracter, chiar si in cazul in care considera aceasta situatie ca un „sport” al capacitatii de seductie.

3. Confuzia

Uneori viata sau o anumita situatie pot sa te afecteze. O schimbare de serviciu, o imbunatatire brusca a situatiei materiale (uneoi si reversul), plecarea copiilor din caminul parintesc (asa numitul sindrom al „cuibului gol” al celor la varsta de 40-50 de ani) sunt cateva din ipostazele care te pot aduce in situatia de a cauta o aventura sau aventura sa te gaseasca pe tine. Confuzia determinata de aceste schimbari te pot determina sa faci greseli.

4. Pentru ca isi permit

Iertand un infidel inseamna a-l tolera si asta duce la un cerc vicios. Barbatul care a inselat isi poate pierde respectul pentru partenera si ar putea continua sa triseze pentru ca stie ca poate continua, pentru ca va fi primit mereu inapoi, ba poate chiar… apreciat mai mult.

5. Dorinta de a primi caldura sufleteasca

Daca cineva te trateaza rau, atunci primul instinct este de a te indeparta de el sau ea. Dar uneori nu este atat de simplu; poate ca aveti copii impreuna sau obisnuinta este foarte mare sau convenientele conteaza mult. Daca te simti prinsa in capcana unei relatii nepotrivite, e aproape natural sa alergi catre bratele deschise ale persoanei care te trateaza bine. Si, de aici, frecventele drame ale celor care s-au casatorit cu amantele/amantii, drame nespuse familiei si chiar noului partener, dar impartasite astrologului sau psihologului. Caci relatia de iubire nu este aceeasi cu cea de casatorie, iar asteptarile celui care se retrage dintr-o casatorie sau dintr-o relatie de durata si se angajeaza in alta sunt extraordinar de mari.

6. Razbunarea

Acest lucru este destul de simplu – ochi pentru ochi. Insala daca esti inselat. In cazul in care in mod continuu partenerul te raneste sau abuzeaza de tine intr-un fel, il inseli pentru ca el sa inceteze si sa te redescopere pe tine, mai valoroasa pentru faptul ca ai fost dorita de altul. Foarte adesea aceste relatii nu mai pot fi salvate si cel care a vrut sa-si ia revansa astfel, constata ca bulgarele pe care l-a aruncat a provocat o avalansa care a maturat totul: ani de convietuit impreuna, cu bune si cu rele, in care s-au realizat multe, material sau afectiv.

7. Confirmarea atractivitatii personale

Uneori, atunci cand te afli intr-o relatie de lunga durata sau in cazul in care partenerul te subestimeaza, vei incepe sa te intrebi daca mai esti inca atragatoare. Daca ai o relatie, asta iti dovedeste ca o persoana noua poate fi atrasa de tine. Se supraestimeaza astfel si incantarea produsa de noutate, caci timpul este un dusman redutabil al relatiilor care se bazeaza exclusiv sau preponderent pe atractia fizica.

8. Fiorul

Eram sa spun „excitarea”, dar i s-ar fi dat o conotatie pur erotica si nu e vorba de asta sau numai de asta. Unii oameni se bucura de fiorul de a insela: actioneaza in secret, risca sa fie prinsi, cauta sa traiasca momente senzationale cu o dragoste interzisa; intr-un cuvant, se simt din nou tineri sau foarte tineri. Acesta este cel mai frecvent motiv invocat de barbatii trecuti de prima tinerete si care se tem de batranete mai mult decat femeile. Acestea din urma se identifica adesea cu realizarile copiilor si „uita” de varsta lor reala.

9. Imitatia

Adesea anturajul joaca un rol important. Daca prietenii sau cei pe care-i admira o fac, cum ar putea un barbat orgolios sa nu-si demonstreze si el curajul si capacitatea de seductie? Starea sociala joaca si ea un rol important, mai ales in cazul barbatilor, deoarece inca o partenera „cere” sacrificii materiale si chiar daca ea nu le exprima explicit, barbatul se simte dator sa le ofere. La randul lor, femeile care ocupa o pozitie sociala si profesionala inalta, sunt mai atragatoare pentru barbatii dornici de aventuri, ele confirmandu-le, in perceptia lor, valoarea, prestigiul lor personal.

Un ultim avertisment: Daca viata ta intima nu a suferit, aceasta nu reprezinta o garantie ca partenerul iti este credincios. Este o greseala grava pe care o fac multe femei, crezand ca aventurile sunt neaparat fizice. Este posibil sa fie doar nefericit de anumite aspecte ale relatiei, iar o relatie ascunsa i-ar putea chiar alimenta pofta pentru partenera legala

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s